Despre noi

Grădiniţa şi Şcoala Junior funcţionează ca departament în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, fără personalitate juridică. Aici sunt formaţi, în spiritul unei personalităţi deschise şi autonome, copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 11 ani ai căror părinţi sunt angajaţi sau studenţi ai Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. În limita locurilor disponibile, sunt acceptaţi la studii şi copii ai căror părinţi nu provin din categoriile menţionate.

Deschisă la 1 octombrie 2003, Grădinița Junior din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” este deja cunoscută ca una dintre cele mai performante instituții de profil din Iași, mărturie stând atât selecționarea acesteia într-un program național de excelență, cât și cererea foarte mare.

Prima şcoală cu clasele I-IV din România ce funcţionează în cadrul unei universităţi a fost inaugurată la 17 septembrie 2007. Şcoala Junior este orientată către un învăţământ primar cu personalitate distinctă de înaltă calitate, prin stabilirea unor standarde competitive de activitate didactică şi de cercetare. Procesul instructiv educativ pentru nivelul primar se desfăşoară conform programei prevăzute de Ministerul de resort în educaţie, folosind tehnici de predare moderne, materiale didactice variate, având dotări la standarde europene. Din anul 2012, în cadrul școlii funcționează și clasa pregătitoare.